Husdjur

Husdjuren får inte rastas inom området och skall hållas kopplade.

Information

Brf Delfinen, Vitlöksgränd 1-9, 135 36 Tyresö
E-post till föreningen: brfdelfinen@me.com

Här följer kort information om vår förening!

Brf Delfinen består av 94 lägenheter fördelade på 1 rum och kök och upp till 5 rum och kök. De fem husen byggdes 1984 men föreningen bildades formellt i februari 1965. Vi har 24 garageplatser och 60 utomhusplatser inom tomten.

 

En härlig skogstomt hör också till föreningen, där såväl blåbär som svamp kan plockas och avnjutas.

 

Tvättstugan finns i ett separat hus. Du kommer in med din tag. Den är öppen för tvätt klockan 07.00 - 22.00. Bokar gör du i tvättstugan eller via vår hemsida under fliken "bokningar". Det finns 5 tvättmaskiner, varav en större, flera torkskåp och manglar.

 

Vi har också en gemensamhetslokal, kallad Delfinariet, som rymmer ca 30 personer. Den är utrustad med kyl/frys, spis/ugn, uteplats under tak med infravärme, servis och köksutrustning. Den bokas på en lista i tvättstugan. OBS! Delfinariet får inte användas för affärsverksamhet eller försäljning! Bokningslista finns i tvättstugan.

 

Det finns två större sittplatser ute med tillhörande grill samt en lekplats och en boulebana. 

 

God ekonomi och egen skötsel

Vår förening har en god ekonomi och har kunnat hålla avgifterna på samma nivå efter en rejäl sänkning för några år sedan (2005 = 9% och 2010 2%).

 

För att bibehålla en god ekonomi höjde föreningen avgifterna med 3% den 1 april 2015.

 

En del av förklaringen till vår goda ekonomi är att vi gör en hel del arbete själva samt att det i styrelsen finns personer som är duktiga på att sköta ekonomi och förhandla lånen.

 

Under våren och hösten har vi gemensamma städdagar ute och inne med avbrott för enklare lunch i Delfinariet. Kan man inte delta fysiskt har man möjlighet att ge en slant för inköp av plantor. Vi har en trädgårdsgrupp som sköter alla våra rabatter till en ersättning av 0 kronor/år.

 

 

 

Portombud

I varje port finns ett portombud. Namnet finns på anslagstavlan i porten.Portombuden ser till att anslagstavlan är aktuell och att information från styrelsen delas ut.

 

Portombuden tar också hand om introduktionen av/till nya bostadsrättshavare samt visar dem runt i området och informerar om sophantering- och sortering m m. Portombuden skall också se till att nyinflyttade har fått mappen "Information för boende" som tillhör lägenheten.

 

Källsortering av sopor

Brf Delfinen är en av de första föreningarna i Tyresö som startade med källsortering av sopor. Vi har ett sophus på parkeringen. Där sorterar man själv flaskor, burkar, tidningar, kartonger och hushållssopor. I hus nr 5, bredvid porten, finns en rum för grovsopor (du kommer in med din tag 06.00-21.00)och i motsvarande rum i hus 9 kan du lägga dina elektroniksopor (du kommer in med din tag 06.00 -21.00). Byggavfall m m kastar man i Petteboda. Kort dit kan du hämta hos kommunen i deras reception.

 

Brf Delfinens styrelse
Namn på och telefonnummer till styrelsen finns i varje port. Årsstämman äger rum i maj månad varje år. Under verksamhetsåret informerar styrelsen de boende genom hemsidan och informationstidningen Delfinnytt.

 

Trädgårdsgrupp

Föreningen har en trädgårdsgrupp som sköter alla rabatter. Det är ett frivilligt, oavlönat arbete som kommit till då många som flyttade hit tyckte om att vara ute och pyssla i trädgården. Är du intresserad av att vara med eller bara hjälpa till ibland, så hör av dig till styrelsen.

 

Vår- och höststädning

Varje vår och höst har vi en helg då alla kan delta fysiskt i aktiviteter utom- och inomhus som förbättrar vårt område. Varje städdag serveras en enklare lunch. Ett bra sätt att lära känna sina grannar.

 

Visa Mäklarinformation:

 


Omhändertagna cyklar

De cyklar som föreningen omhändertog i höstas har lämnats över till Fryshuset som skall använda dem i sin undervisning av blivande cykelreparatörer.

 

 

 

 

 

Hundar och katter

...måste vara kopplade inom bostadsområdet och får givetvis inte heller rastas inom området. Det finns människor som är allergiska och andra som är rädda för djuren. Det luktar inte heller så gott runt de platser katter användar som toalett.

 

 

Installera fläkt i kök eller badrum.

Om du skall installera en ny fläkt i kök eller badrum vill vi påminna om att du inte får installera fläkt med motor eftersom det slår ut det ventilationssystem som finns. Det kan innebära att matos m m sprids in i alla andra lägenheter i huset. Är du osäker? Kontakta någon i styrelsen.

 

 

HSB-logo HSB servicekontor

Kommunvapen Kommunens servicekontor

Copyright © 2014 Brf Delfinen - Powered by C²MS